πανεπιστημιακά νέα
Τριτοβάθμια

DIGITAL EUROPE PROGRAMME: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

Άνοιξε η πρώτη δέσμη προκηρύξεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» (Digital Europe Programme) και η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις 22 Φεβρουαρίου 2022.

Είχε προηγηθεί η έγκριση των προγραμμάτων εργασίας τα οποία, με επενδύσεις περίπου 2 δισ. ευρώ, θα ενισχύσουν την ψηφιακή μετάβαση. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ε.Ε. (το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο) και καλύπτει την περίοδο από το 2021 έως το 2027. Θα παρέχει χρηματοδότηση για έργα σε πέντε κρίσιμους τομείς: υπερυπολογιστές , τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοασφάλεια, προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες και διασφάλιση της ευρείας χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία.

Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο για να καλύψει το κενό μεταξύ της έρευνας των ψηφιακών τεχνολογιών και της εξάπλωσής τους, και να φέρει τα αποτελέσματα της έρευνας στην αγορά – προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της Ευρώπης, και ιδίως των ΜΜΕ. Οι επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακή Ευρώπη υποστηρίζουν τους διπλούς στόχους της Ένωσης για μια πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό μετασχηματισμό και ενισχύουν την ανθεκτικότητα και τη στρατηγική αυτονομία της Ένωσης.

Οι προκηρύξεις είναι ανοιχτές σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιους φορείς από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και από άλλες χώρες συνδεδεμένες με το Digital Europe Programme.

Οι προκηρύξεις είναι διαθέσιμες στο Funding & tender opportunities portal στο σύνδεσμο.

Leave a Reply