Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Τριτοβάθμια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ “SELECTION PISCINE”- ZONE ATHENS!

Την Δευτέρα, 1η Απριλίου ξεκίνησε το πρώτο “Selection Piscine” στις εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στην Νέα Ιωνία. H πρώτη ομάδα υποψήφιων φοιτητών παρευρέθηκε στο campus και ήρθε αντιμέτωπη με τις πρώτες δοκιμασίες του προγράμματος.

Το “Selection Piscine” είναι η διαδικασία επιλογής των ατόμων που θα γίνουν μελλοντικοί σπουδαστές του Zone01! Μια διαδικασία τεσσάρων εβδομάδων κατά την οποία οι υποψήφιοι θα βρίσκονται καθημερινά στην σχολή και θα καταπιάνονται με δοκιμασίες υψηλής δυσκολίας, κολυμπώντας στα “βαθιά”. Αυτό λειτουργεί αμφίδρομα. Καταρχάς, η ομάδα του Zone01 ξεχωρίζει εκείνους που έχουν ταλέντο στον προγραμματισμό αλλά και απαραίτητα χαρακτηριστικά όπως αφοσίωση, πειθαρχία και επιμονή. Αντίστοιχα, οι ίδιοι οι υποψήφιοι διαπιστώνουν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και απαιτήσεις του προγράμματος. Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσα από μία ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα με δεκάδες γλώσσες προγραμματισμού, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς, ενσωματώνοντας τις τελευταίες τεχνολογικές και προγραμματιστικές τάσεις, μέσα από το εκπαιδευτικό λογισμικό 01 Edu.

Πάνω από 120 άτομα, με διαφορετικά ηλικιακά προφίλ και επίπεδα εμπειρίας, δοκίμασαν την πρώτη μέρα τις ικανότητες τους πάνω σε απαιτητικές δραστηριότητες προγραμματισμού. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα ακολουθεί ένα μοναδικό παιδαγωγικό μοντέλο, χωρίς καθηγητές, η συνεργατικότητα αποτελεί σύμμαχο τόσο για την διεκπεραίωση των τεστ όσο και για την συνέχεια σε επόμενα επίπεδα, την δημιουργία επικοινωνίας, ομαδικού πνεύματος και ανθρωπίνων σχέσεων.

Όσοι επιλεγούν από τη διαδικασία αυτή, θα γίνουν και επίσημα σπουδαστές του Zone01 για δύο έτη και στη συνέχεια θα εργαστούν σε μεγάλες εταιρείες για τρία έτη.

 
Θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες επιλογής μέσα στο 2024 έτσι ώστε το Zone01 Athens να φτάσει τους 250 εκπαιδευόμενους για το πρώτο έτος αλλά και να υλοποιήσει τον στόχο του ο οποίος είναι να ενσωματώσει 8.000 developers στην ελληνική αγορά μέχρι το 2030.
O Nicolas Sadirac, ιδρυτής του εκπαιδευτικού συστήματος 01 Edu, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που εγκαινιάζεται  στην Ελλάδα το νέο μέλος των σχολών 01 Edu. Είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε ανθρώπους που καινοτομούν. Για να γίνει αυτό, είναι αναγκαία η διαφωνία. Είναι καλό να διαφωνούν οι σπουδαστές μεταξύ τους. Φυσικά όχι σε μη παραγωγικό σημείο, αλλά μέχρι εκεί που γεννιέται η πρόοδος!».

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο πρόγραμμα του Zone01 Athens πατήστε εδώ.  https://www.zone01.gr/

Leave a Reply