Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Τριτοβάθμια

TΟ ΑΠΘ ΣΤΗΝ 86Η ΔΙΕΘΝΗ ΈΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με πολύχρονη παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και φέτος στο πλαίσιο της AΚADEMIA, με τις περισσότερες συμμετοχές από ποτέ.

Στον εκθεσιακό χώρο του ΑΠΘ, περίπτερο 14,  stands 1 και 17, φιλοξενούνται καινοτόμες εφαρμογές, κατασκευές και πλατφόρμες, πολλές από τις οποίες έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Οι επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον πύραυλο υψηλής ισχύος ύψους περίπου τριών μέτρων (Project Andromeda), το πρώτο ελληνικό κοινωνικό ρομπότ που στοχεύει τους χώρους πολιτισμού και την εντυπωσιακή κατασκευή αγωνιστικής μοτοσυκλέτας τύπου Moto-3.

Θα παρουσιαστεί το πρώτο αυτόνομο αγωνιστικό μονοθέσιο στην Ελλάδα αλλά και μία νέα μέθοδος προγραμματισμού ρομπότ (ProgHRC) που επιτρέπει στην παραγωγική βιομηχανία να διδάσκει στα ρομπότ πως να συσκευάζουν προϊόντα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει πως θα είναι το αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης του μέλλοντος σε επίπεδο λογισμικού.

Επίσης, θα παρουσιαστεί μία καινοτόμα μέθοδος τρισδιάστατης ανασύνθεσης και εκτύπωσης ήπατος, με στόχο τη βελτιστοποίηση του προεγχειρητικού σχεδιασμού για μεταμοσχεύσεις, καθώς και μία εφαρμογή που θα διαχειρίζεται ολιστικά περιπτώσεις ανθρώπων με σπάνια νοσήματα με τη μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Όλες οι ομάδες – εκθέτες του ΑΠΘ:
– Ομάδα SpaceDOt
– Εφαρμογές του φ-water (αρχικοποιημένου νερού) στις καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων χρήσιμων στην διατροφική αλυσίδα
– CLASSY: σύστημα απομακρυσμένης τάξης
– Panther Racing AUTH
– Το Ρομπότ του Μουσείου
– Idiopathies’ Extinction
– Smart Media Dashboard
– Τρισδιάστατη ανασύνθεση και εκτύπωση ήπατος
– Aristurtle – Aristotle University Racing Team Electric & Driverless
– Ομάδα VROOM – Ανάπτυξη αυτόνομου οχήματος κλίμακας 1:10
– Προγραμματίζοντας ρομπότ με το σύστημα DuckyCode
– Aristotle Racing Team – ART
– Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT)
– ProgHRC: Teaching robots how to work
– Mosquito vision
– VIΝDOW PROJECT

Leave a Reply