Φιλοσοφικές Επιστήμες
Τριτοβάθμια

ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η 1η ακαδημαϊκή χρονιά (2020-2021) του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece».

Tην Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε γιορτή για τη λήξη της πρώτης ακαδημαϊκής χρονιάς (2020-2021) του αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece»(https://baag.uoa.gr/).  Η εκδήλωση έγινε στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου (Παλαιό Πανεπιστήμιο)  στην Πλάκα, με τη συμμετοχή των φοιτητών και διδασκόντων του προγράμματος.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητή Δημήτρη Καραδήμα ο οποίος απηύθυνε θερμό προσωπικό χαιρετισμό στους φοιτητές, καθώς και ο ίδιος υπηρετεί τις Κλασικές Σπουδές, ως Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας. Τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τις σπουδές τους με τον ίδιο ζήλο, θυμίζοντάς τους το “vita brevis, ars longa” του Ιπποκράτη, για να τονίσει την αξία αλλά και τη διάρκεια της επιστημονικής γνώσης.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου αναφέρθηκε στην επιτυχή διοργάνωση του προγράμματος, παρ’ όλες  τις προσκλήσεις της ακαδημαϊκής χρονιάς που πέρασε. Ευχαρίστησε τους φοιτητές, τους διδάσκοντες και το διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική τους ανταπόκριση στις πρωτόγνωρες συνθήκες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν από κοινού και την προσήλωσή τους στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου της εκπαίδευσης. «Κατά τη φετινή χρονιά χρειάστηκε να υπερβούμε τις ευθύνες του εκπαιδευτικού και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά ως πραγματική οικογένεια», είπε η κυρία Καραμαλέγκου και ευχήθηκε να υπάρξει μια πιο ομαλή κατάσταση κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Εκ μέρους των φοιτητών μίλησε η Elisabeta Mosho η οποία αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στην εμπειρία της από το πρόγραμμα και ευχαρίστησε τους διδάσκοντες για την ποιότητα και το περιεχόμενο της διδασκαλίας. Εξέφρασε την προσήλωση όλων των φοιτητών στους ακαδημαϊκούς τους στόχους και την επιθυμία τους να βιώσουν χωρίς περιορισμούς τη ζωή στο Πανεπιστήμιο και στη χώρα. Τέλος, ευχαρίστησε το προσωπικό υποστήριξης του προγράμματος για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους φοιτητές για τη διευκόλυνση της ζωής τους στην Αθήνα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ξενάγηση στο Μουσείο και σύντομο μουσικό πρόγραμμα που προσέφερε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής με την Ορχήστρα Εγχόρδων Filii Notas.

Leave a Reply