πανεπιστημιακά νέα
Εκπαιδευτικά Νέα Τριτοβάθμια

TANDEM UNIVERSITY Haute-Alsace (UHA)

Το Πανεπιστήμιο Haute-Alsace (Γαλλία), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο EPICUR διοργανώνει το «eCafé Tandem» για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των Πανεπιστημίων-μελών της Συμμαχίας.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται online και αφορούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών με τη μέθοδο tandem.  

Η μέθοδος αυτή αφορά τη «συνεργατική» διδασκαλία και εκμάθηση δύο γλωσσών – της ελληνικής και γαλλικής γλώσσας στη συγκεκριμένη περίπτωση – μεταξύ ενός φυσικού ομιλητή της γαλλικής και ενός φυσικού ομιλητή της ελληνικής.  Συγκεκριμένα,  κάθε φοιτητής/μία φοιτήτρια του ΑΠΘ θα συνεργαστεί με έναν φοιτητή/μία φοιτήτρια στη Γαλλία προκειμένου να διδάξει την ελληνική γλώσσα αλλά παράλληλα να μάθει και να εξασκήσει τη γαλλική. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να μιλούν Γαλλικά (επίπεδο A2-B1).

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.30 – 20.00 (ώρα Ελλάδας). Οι επόμενες συναντήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 12 Νοεμβρίου και 17 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα.
Δηλώστε συμμετοχή αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση novatris.tandem@uha.fr αναφέροντας ονοματεπώνυμο, μητρική γλώσσα και το πανεπιστήμιο σας.
 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 20 ανά συνάντηση.
 
 

Leave a Reply