Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Τριτοβάθμια

ΣΥΜΜΑΧΙΑ EPICUR: ΠΡΟΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΑΠΘ στη Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR, ανακοινώνεται η έναρξη των αιτήσεων για μαθήματα τα οποία αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-24 και απευθύνονται στους φοιτητές των εννιά πανεπιστημίων της Συμμαχίας EPICUR.

Οι φοιτητές του ΑΠΘ έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα που προσφέρονται από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Συμμαχίας και όχι αυτά που προσφέρονται από το ΑΠΘ.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων γίνεται μέσα από το καινοτόμο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε από το ΑΠΘ σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καρλσρούης (KIT), στο πλαίσιο του EPICUR. Η διαδικασία γίνεται με χρήση του ιδρυματικού σας λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  EPICUR Virtual Campus Learning Platform . Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 4 Δεκεμβρίου 2023. Επισημαίνεται ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν στην αγγλική γλώσσα.

Αναλυτικά, οι κατάλογοι των προσφερόμενων μαθημάτων βρίσκονται αναρτημένοι στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα μαθήματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του EPICUR διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό πιστωτικών μονάδων (ECTS). Το αν το μάθημα που θα παρακολουθήσετε και θα ολοκληρώσετε επιτυχώς, αναγνωριστεί ή όχι (με τον ίδιο ή διαφορετικό αριθμό ECTS) και μπει στο Παράρτημα Διπλώματος κτλ., εξαρτάται από την απόφαση του Τμήματός σας. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται, πριν την υποβολή αίτησης, να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο Συντονιστή EPICUR που έχει οριστεί για κάθε Τμήμα του ΑΠΘ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα αναγνώρισης. Τα στοιχεία των Συντονιστών EPICUR για κάθε Τμήμα του ΑΠΘ μπορείτε να τα αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1DWhkK1zzNHQS81w93hZ3X41QsiyIrTPo/view?usp=sharing

Για οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις, σχετικές με τη διαδικασία υποβολής αίτησης και τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε κάθε μάθημα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που αναφέρονται στη δημοσιευμένη Πρόσκληση.

Leave a Reply