Νομικές Επιστήμες
Τριτοβάθμια

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται ότι η ομάδα της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δίκαιο του Διαστήματος “Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition” (2024 European Rounds), ο οποίος έλαβε χώρα από 8 έως 12.4.2024, στη Βιέννη (Αυστρία), μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα πήρε και όλα τα άλλα βραβεία του διαγωνισμού: το βραβείο για τα καλύτερα γραπτά υπομνήματα και το βραβείο για τον καλύτερο αγορητή, που έλαβε η Χρύσα Βορλόου!

Είναι η πρώτη φορά, σε διαγωνισμό εικονικής δίκης, που απονέμονται όλα τα βραβεία σε μια ομάδα!Σημειώνεται ότι, στον ημιτελικό, η ομάδα της Νομικής Σχολής επικράτησε του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, ενώ στον τελικό επικράτησε του Πανεπιστημίου του Leiden. Ως πρωταθλήτρια, η Νομική Σχολή Αθηνών θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού, που θα λάβουν χώρα στο Μιλάνο, τον Οκτώβριο του 2024.

Ο εν λόγω διαγωνισμός εικονικής δίκης (Manfred Lachs Space Law Moot Court Competitionδιοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε σε νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του σκοτεινού και ήσυχου ουρανού, την ελευθερία επιστημονικής έρευνας στο διάστημα και τις συγκρούσεις διαστημικών αντικειμένων. Η υπόθεση είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο: https://iisl.space/index.php/manfredlachs2024/

Η εκπληκτική φετινή επίδοση της Νομικής Σχολής Αθηνών έρχεται να επισφραγίσει μια λαμπρή, συνολική πορεία στον εν λόγω διαγωνισμό, αφού, βάσει των αποτελεσμάτων, σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, από το 2011 (πρώτη συμμετοχή στο διαγωνισμό),  η Νομική Σχολή Αθηνών βρίσκεται, σταθερά, στην πρώτη, διαχρονικά, θέση στην Ευρώπη.

Leave a Reply