Σεμινάριο υπολογιστικής
Εκπαιδευτικά Νέα Τριτοβάθμια

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα διοργανώνουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου να καλύψουν τη διδακτέα ύλη. Αρωγός στην προσπάθεια στέκεται το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτοντας στη διάθεση των διδασκόντων και των φοιτητών όλων των ΑΕΙ της χώρας, δύο επιπλέον ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαδραστικής-ψηφιακής μάθησης, οι οποίες προσφέρονται με την ευγενική παροχή των εταιρειών Google και Microsoft.

Κάθε ΑΕΙ μπορεί να έλθει σε επικοινωνία με τα άτομα επικοινωνίας τα οποία έχουν ορίσει οι εν λόγω εταιρείες, ώστε να δρομολογήσουν τη διαδικασία εισαγωγής-εγκατάστασης των εργαλείων αυτών ή επέκτασης-ενεργοποίησής τους στις ήδη λειτουργούσες πλατφόρμες τους. Επιπρόσθετα, το Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο GUNET είναι στη διάθεση όλων των ΑΕΙ και των αρμόδιων υπηρεσιών τους προκειμένου να συνδράμει στην πλήρη αξιοποίηση/αναβάθμιση των υφιστάμενων συστημάτων ηλεκτρονικής διαχείρισης και υλοποίησης μαθημάτων τα οποία χρησιμοποιεί το κάθε ΑΕΙ, καθώς επίσης και για τους τρόπους συνέργειας με τα ανωτέρω επιπλέον προσφερόμενα εργαλεία.

Α. Google G Suite for Education

Στοιχεία επικοινωνίας: Στέλλα Τσομώκου (stsomokou@google.com).

Τα εργαλεία που διαθέτει η εταιρεία είναι G Suite for Education. Στη σελίδα COVID-19 response page (https://edu.google.com/latestnews/covid-19-support-resources/?modal_active=none) παρουσιάζονται τα προϊόντα του G Suite for Education. Ειδικότερα: Google Hangouts Meet: δωρεάν μέχρι 1 Ιουλίου 2020, μέχρι 250 άτομα ταυτόχρονα σε βιντεοκλήση, συμβατό με GDPR, live streaming σε 100,000 ανθρώπους Google Classroom: χρήση αρχείων Google (docs, excel, ppt) για συνεργασία online, προετοιμασία κουίζ, μαθημάτων κλπ από τους εκπαιδευτικούς Για την χρήση των παραπάνω χρειάζεται η εγκατάσταση του G Suite για να λειτουργούν σε περιβάλλον της Google. Εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=gslpx7Q8mhc&feature=youtu.be&t=223) διατίθεται το webinar που εξηγεί στα αγγλικά πως χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα εργαλεία της Google.

Β. Microsoft Teams

Στοιχεία επικοινωνίας: Πλούταρχος Ρήγας (plrigas@microsoft.com) Microsoft Teams: Επιπλέον στο πλαίσιο του ΔΗΛΟΣ 365 (ΕΔΥΤΕ) κάλυψη της απομακρυσμένης μάθησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω Microsoft Teams. Στο σύνδεσμο (https://www.dropbox.com/s/iq10i4142pzm83m/MicrosoftTeams_Universities.pptx?dl=0) θα βρείτε σχετική παρουσίαση.

Υπάρχουν οι δυνατότητες για: • τηλεδιάσκεψη 1 προς 1, 250 χρηστών ταυτόχρονα ή 1 προς 10.000 (chat, φωνητικά & βίντεο) • ταυτόχρονες αλλαγές αρχείων από ομάδες Word, Excel, PowerPoint κλπ (co-authoring) • αυτόματη δημιουργία τμημάτων & τάξεων βάσει φοιτητολογίου • διαμοιρασμό Υλικού και Εργασιών, με την δυνατότητα Διόρθωσης (10Gb ανά ομάδας & 5Τb ανά χρήστη).

Leave a Reply