πανεπιστημιακά νέα
Υποτροφίες

LIFE SKILLS-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Το «Life Skills» είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης νέων που διοργανώνεται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC.

Έχει ως στόχο να εξελίξει τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων (18 έως 30 ετών) που βρίσκονται είτε εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης, ή κατάρτισης, είτε που επιθυμούν μια θετική αλλαγή σταδιοδρομίας στην καριέρα τους, ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Είστε νέος/α 18 έως 30 ετών και βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης της επαγγελματικής σας ταυτότητας; Τότε πάρτε μέρος σε ένα από τα εργαστήρια!

Μέσα από αυτά οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη μετάβαση την οποία βρίσκονται, να αναγνωρίσουν τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντα τους, να διευρύνουν την αντίληψη τους γύρω από την έννοια της κοινωνικής οικονομίας και τέλος να διαμορφώσουν ένα πλάνο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Τα εργαστήρια είναι βιωματικού χαρακτήρα, προσφέρονται δωρεάν και πραγματοποιούνται τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Οι εγγραφές των εργαστηρίων θα είναι ανοιχτές για περισσότερους από 1.700 νέους σε όλη την Ελλάδα.

Δίμηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση

Δύο κύκλοι αμειβόμενης πρακτικής άσκησης θα διοργανωθούν σε όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες:

  • θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες
  • θα έχουν την ευκαιρία για δικτύωση
  • θα αποκτήσουν εμπειρία και θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους
  • θα έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου των κοινωνικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα.

Παράλληλα, οι ωφελούμενοι της πρακτικής άσκησης θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στα «Start-up Bootcamps» μαζί με εκπροσώπους από την επιχείρηση που τους φιλοξενεί και να σχεδιάσουν από κοινού προϊόντα ή υπηρεσίες που επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Μέσα από το έργο στηρίζουμε τους νέους παρέχοντάς τους πρόσβαση σε θέσεις εργασίας ώστε να καταφέρουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση

Εάν είστε νέος 18–30 ετών και ενδιαφέρεστε για μια θέση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε έναν από τους φορείς που συμμετέχουν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, διαβάστε την πρόσκληση ενδιαφέροντος  (PDF, 124 kb) καθώς και την αναλυτική περιγραφή των θέσεων που προσφέρονται  (PDF, 589 kb), και συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής έως την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Leave a Reply