Διαστημική Τεχνολογία
Επιστήμη

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΛΕΙΖΕΡ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΆΡΗ ΣΕ 45 ΜΕΡΕΣ

Επανάσταση στα διαστημικά ταξίδια αναμένεται να προκαλέσει ο νέος κινητήρας λέιζερ που σχεδιάζουν Καναδοί μηχανικοί στο McGill University. Βάσει των ανακοινώσεων τους, το νέο τους δημιούργημα αναμένεται να ελαττώσει τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού στον πλανήτη Άρη από τις 500 ημέρες που δύναται να πραγματοποιηθεί με βάση την υπάρχουσα τεχνολογία, σε μόλις 45 ημέρες! Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη εκτίμηση, τότε τα διαστημικά ταξίδια θα πραγματοποιούνται στο ένα δέκατο του χρόνου που υπολογίζονται σήμερα.

Η μεγάλη πρόκληση αποτελεί η κατάκτηση του Διαστήματος. Προς επιβεβαίωση των εκτιμήσεων που γίνονται από τους αναλυτές για το άμεσο μέλλον, είναι τα αστρονομικά ποσά που διατίθενται από κράτη, οργανισμούς και ιδιώτες, η διαμάχη για τα πυρηνικά όπλα και το Σύμφωνο του Διαστήματος και ο στόχος για την κατασκευή βάσεων στη Σελήνη και στον Άρη.

Η κατασκευή μίας νέας τεχνολογίας κινητήρα, διαμέσου του οποίου θα ελαττωθεί στο ένα δέκατο ο χρόνος του ταξιδιού σε οποιονδήποτε προορισμό, ουσιαστικά αποτελεί πρόκληση για μία νέα εποχή προς την κατάκτηση του διαστήματος, ενώ προσφέρει στην ανθρωπότητα την ευκαιρία να κατακτήσει μεγαλύτερους και πιο απομακρυσμένους κόσμους.

Βίντεο

Leave a Reply