Τεχνητή Νοημοσύνη
Τριτοβάθμια

ΊΔΡΥΣΗ Δ.Π.Μ.Σ. ΑΠΘ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ

Εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Βιοϊατρική Μηχανική» («Biomedical Engineering», BME-AUTh) και αναμένεται το ΦΕΚ ίδρυσης του.

Το ΔΠΜΣ στην Βιοϊατρική Μηχανική (BME-AUTh) θα λειτουργήσει στα Αγγλικά και θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2021.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε θέματα χρήσης και ανάπτυξης προηγμένων εφαρμογών των τεχνολογιών της Βιοϊατρικής Μηχανικής σε συστήματα υγείας για πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση. Στόχος είναι η επιλογή αρίστων αποφοίτων από συναφή Τμήματα του εσωτερικού και εξωτερικού και η εκπαίδευσή τους στην Βιοϊατρική Μηχανική για τη δημιουργία ενός ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή θεωρητική κατάρτιση και τεχνογνωσία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που επιβάλλει η ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογική εξέλιξη στη Βιοϊατρική Μηχανική στη χώρα μας και διεθνώς. Οι απόφοιτοι/ες του ΔΠΜΣ θα μπορούν να καλύψουν εύστοχα ανάγκες σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό εφαρμογών του τομέα τεχνολογίας των υπηρεσιών υγείας.

Το εν λόγω ΔΠΜΣ φιλοδοξεί να προσφέρει μία ευρεία και ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση στον ευρύτερο χώρο της επιστημών υγείας, μηχανικής και πληροφορικής μέσω της βαθιάς κατανόησης των επιμέρους αρχών και εμβάθυνση στα σημεία τομής των εν λόγω επιστημών με διασύνδεση και συνέργεια.

Συμμετέχουν τα Τμήματα ΑΠΘ:

– Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

– Ιατρικής

– Χημικών Μηχανικών

– Μηχανολόγων Μηχανικών

– Πληροφορικής

– Βιολογίας

Περισσότερες πληροφορίες για το MSc BME-AUTh στην ιστοσελίδα: http://bme.web.auth.gr 

Leave a Reply