Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Τριτοβάθμια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού πραγματοποίησε το Σάββατο 13/11/2021 εκπαιδευτική επίσκεψη στα οινοποιεία «Τιτάκης» και «Διγενάκης».

Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ΠΜΣ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια του οινοτουρισμού ως ειδική μορφή τουρισμού, τη σημασία της δικτύωσης και των συνεργιών για την ανάπτυξη των οινοποιείων και του οινοτουρισμού, το ρόλο του μάρκετινγκ και του branding για την προώθηση των οινοποιείων, καθώς και τη διαχρονική ανάπτυξη και εξέλιξη του δικτύου Wines of Crete. Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ομιλίες.

Τις ομιλίες ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των οινοποιείων και γευσιγνωσία τοπικών οίνων.

Το ΠΜΣ ευχαριστεί θερμά τόσο τις ομιλήτριες για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, όσο και τα δύο οινοποιεία για την υποδειγματική φιλοξενία. Eπιβεβαιώθηκε στην πράξη το υψηλό επίπεδο των κρητικών οινοποιείων και ανέδειξαν στους φοιτητές η μαγεία της παρασκευής των τοπικών οίνων αλλά και τη σύνδεσή της με τον επισκέπτη-τουρίστα και την τοπική κοινωνία.

Leave a Reply