πανεπιστημιακή εκπαίδευση
Τριτοβάθμια

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η ιστορία ζωντανεύει μέσα από τα μηνιαία podcasts του ΚΕΦίΜ, στο πλαίσιο του προγράμματος “200 Χρόνια από τη Φιλελεύθερη Επανάσταση” στην πρώτη εκδήλωση της χρονιάς: Ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία, τα Συντάγματα της Εθνεγερσίας, το Πολίτευμα. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΦίΜ «200 Xρόνια από τη Φιλελεύθερη Επανάσταση» πραγματοποιείται με τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του John Templeton Foundation, και έχει ως στόχο να τεκμηριώσει και να αναδείξει τον φιλελεύθερο και δημοκρατικό χαρακτήρα της Ελληνικής Επανάστασης,  Η σειρά podcasts με θέμα τη φιλελεύθερη και δημοκρατική διάσταση της Επανάστασης του 1821 διεξάγεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τα podcasts ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους και θα προβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του 2021. Στη διάρκεια των επεισοδίων ο Διευθυντής Ερευνών του ΚΕΦίΜ, Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», και επικεφαλής του προγράμματος, θα συζητήσει για την Ελληνική Επανάσταση με κορυφαίους ιστορικούς.

Leave a Reply