Ερευνητικό Ινστιτούτο
Τριτοβάθμια

BEAM RECRUITMENT – PROJECT ASTRO

Η BEAM, σε συνεργασία με τον τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας & Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σας καλεί να συμμετάσχετε σε ένα καινοτόμο project. Στόχος του Project ASTRO είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ραδιοτηλεσκοπίου καθώς και η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΑΠΘ και η προώθηση της ραδιοαστρονομίας στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Αναζητούμε φοιτητές (και όχι μόνο) με πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία για να ενταχθούν στην ομάδα μας.

JOIN US HERE: https://forms.gle/3yUq3KCwHLmMXF4h9

Οι διάφορες υποομάδες του project προσφέρουν ένα φάσμα ευκαιριών για την ανάπτυξη τεχνικών και ακαδημαϊκών δεξιοτήτων. Ανακαλύψτε ποια σας ταιριάζει:

Electrical Subteam

Ρόλος: Συμμετοχή στην κατασκευή και την τεχνική υποστήριξη των ηλεκτρονικών συστημάτων του ραδιοτηλεσκοπίου.

Προτιμώμενες Δεξιότητες:

Χρήσιμη είναι η γνώση των ραδιοκυμάτων, κεραιών,feed & receiver, μικροελεγκτών, σχεδίασης κυκλωμάτων, γλώσσας προγραμματισμού python.

Mechanical Subteam

Ρόλος: Από τη θεωρητική κατανόηση έως την πρακτική υλοποίηση μηχανισμών στήριξης, στρέψης και παραβολειδής επιφάνειας ενός Ραδιοτηλεσκοπίου.

Προτιμώμενες Δεξιότητες:

Χρήσιμη είναι η βασική γνώση στατικότητας και αντοχής των υλικών  και των παρακάτω προγραμμάτων:

CAD software, SOLIDWORKS, Fusion, ANSIS.

Marketing Subteam

Ρόλος: Υλοποιήστε την επικοινωνιακή μας στρατηγική και γίνετε ο μεταδότης των “κοσμικών” μηνυμάτων μας και διαχειριστείτε το ταμείο του project.

Προτιμώμενες Δεξιότητες: Χρήσιμη είναι η βασική γνώση κάποιου προγράμματος επεξεργασίας εικόνων ή βίντεο (π.χ Photoshop, canvas, illustrator, premierer), η ενασχόληση με τα social media καθώς επίσης οι επικοινωνιακές και συγγραφικές δεξιότητες.

Software Subteam

Ρόλος: Συμμετέχετε στην αποκωδικοποίηση του σύμπαντος μέσα από την ανάπτυξη λογισμικού.

Προτιμώμενες Δεξιότητες: Χρήσιμη είναι η βασική γνώση python, pandas, matplotlib και ανάλυσης σήματος όπως και  η γνώση διαχείρισης ιστοσελιδας σε wordpress, web design, η εμπειρία σε HTML, CSS και PHP.  Προαιρετικές βασικές γνωσεις SQL.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

Email:kokaratha@auth.gr

Leave a Reply