εφαρμογές κινητών
Εκπαιδευτικά Νέα Επιστήμη Τριτοβάθμια

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ομάδα φοιτητών δημιούργησε μία εφαρμογή που εντοπίζει πιθανά κρούσματα κορονοϊού. Ταυτόχρονα παρατηρεί εφόσον ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα.

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ο σκοπός της εφαρμογής είναι να εντοπίζει πιθανά κρούσματα του κορονοϊού, ενώ ταυτόχρονα να βλέπει εάν ο χρήστης είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα ή πιθανό κρούσμα. Η διαδικασία είναι απλή, και η εγγραφή γίνεται μέσω facebook ή gmail.

Οι φοιτητές μίλησαν στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα. «Είναι μια εφαρμογή που βοηθάει στην ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων των κορωνοϊού», εξηγεί ο Βασίλης Κυριαζόπουλος.

«Συλλέγει ανώνυμα τοποθεσίες, με τη θέληση φυσικά του χρήστη, και σε περίπτωση που δηλώσει ότι είναι πιθανό θετικό κρούσμα, ειδοποιεί αμέσως όλα τα άτομα που έχουν έρθει κοντά του το τελευταίο χρονικό διάστημα». Μάλιστα, όπως είπε, βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο «γιατί θέλουμε τη στήριξή του».

Η χρήση της έγκειται στην πρόληψη διασποράς του ιού. Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης ανώνυμα, δίνει πληροφορίες για την τοποθεσία του. Σε περίπτωση που νοσήσει, και πάλι ανώνυμα, το δηλώνει στην εφαρμογή. Έτσι, ενημερώνονται όλοι οι χρήστες που ήρθαν σε επαφή με το πιθανό κρούσμα, τις τελευταίες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργικότητα της εφαρμογής στηρίζεται στην ατομική ευθύνη, που μέχρι στιγμής έχει δείξει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό.

Leave a Reply