Μηχανισμός Αντικυθήρων
Τριτοβάθμια

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ CERN

Το πρόγραμμα υποτροφιών CERN Junior απευθύνεται σε πτυχιούχους πανεπιστημίων ή ανώτερων τεχνικών ιδρυμάτων σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμοσμένων επιστημών, υπολογιστών και μηχανικών με περιορισμένη ή καθόλου εργασιακή εμπειρία, που επιθυμούν να εργαστούν σε μια ερευνητική ομάδα.

Στο CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας, φυσικοί και μηχανικοί ερευνούν τη θεμελιώδη δομή του σύμπαντος. Χρησιμοποιώντας τα μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα επιστημονικά όργανα του κόσμου, μελετούν τα βασικά συστατικά της ύλης – θεμελιώδη σωματίδια που δημιουργούνται για να συγκρουστούν κοντά στην ταχύτητα του φωτός. Η διαδικασία δίνει στους φυσικούς ενδείξεις για το πώς αλληλοεπιδρούν τα σωματίδια και παρέχει πληροφορίες για τους θεμελιώδεις νόμους της φύσης.

Πρέπει να είστε υπήκοος μέλους του CERN ή συνδεδεμένου κράτους μέλους.
Έχετε αποφοιτήσει ή πρόκειται να αποφοιτήσετε (εντός έξι μηνών από την ημερομηνία της επιτροπής), με πτυχίο πανεπιστημίου (επίπεδο BSc ή MSc) και δεν έχετε πάνω από 4 χρόνια σχετικής εμπειρίας μετά την απόκτηση του πτυχίου σας. Σημειώστε ότι η εμπειρία πριν από το τελευταίο πτυχίο δε θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό των συνολικών ετών εμπειρίας σας.
Τα μέλη του προσωπικού του CERN δεν είναι επιλέξιμα να υποβάλουν αίτηση για υποτροφία.

Το CERN θα ήθελε πολύ να επωφεληθεί από την εξειδίκευση, τη δέσμευση και το πάθος σας. Σε αντάλλαγμα, το CERN θα σας παράσχει:

Σύμβαση εργασίας για 6 μήνες (ελάχιστο) έως 36 μήνες κατ ‘ανώτατο όριο.
Υποτροφία που κυμαίνεται από 5.305 έως 6.586 ελβετικά φράγκα το μήνα (καθαρά από φόρους).
Κάλυψη από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας του CERN (για τον εαυτό σας, τον σύζυγο και τα παιδιά σας) και την ιδιότητα μέλους του συνταξιοδοτικού ταμείου του CERN.
Ανάλογα με τις ατομικές σας συνθήκες: επιχορήγηση εγκατάστασης, επιδόματα οικογένειας, παιδιού και βρέφους καθώς και έξοδα ταξιδιού από και προς τη Γενεύη.
2,5 ημέρες άδεια μετ ‘αποδοχών το μήνα.

Περισσότερες Πληροφορίες: Αιτήσεις Υποδοχής Επιστημόνων στο CERN

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Leave a Reply