Σεμινάρια Διατροφής
Επιστήμη

ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Σύμφωνα με έρευνες παρατηρήθηκε υψηλό ποσοστό θνησιμότητας από παθήσεις που προκαλούνται από κακές διατροφικές συνήθειες. Η  χοληστερίνη που υπάρχει σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών ουσιών, έχει ως συνέπεια την εμφάνιση προβλημάτων υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνος του παχέος εντέρου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε αρκετές χώρες παγκοσμίως όπου μελετήθηκε η κατανάλωση δεκαπέντε διαφορετικών κατηγοριών τροφής. Η ανάλυση των δεδομένων πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο του Σικάγο, όπου περιελάμβανε τις διατροφικές συνήθειες ανθρώπων από διαφορετικές χώρες σε χρονικό ορίζοντα δεκαοκτώ ετών.

Διαμέσου την μελέτης αποδείχθηκε πως οι κακές διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Παράλληλα, αποτελούν βασικό αίτιο για τη μείωση του προσδόκιμου όρου ζωής τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πρόωρο θάνατο.

Θα πρέπει να υπάρξει στροφή του σύγχρονου ανθρώπου προς υγιείς διατροφικές συνήθειες, όπως κατανάλωση ψαριών και λαχανικών, με απώτερο στόχο να αποκτήσει καλύτερη ποιότητα ζωής, χωρίς τα προβλήματα που επιφέρει η κατανάλωση τροφών, όπως το κρέας και το αλάτι.